A la Media Noche

Nakon što je Španjolska bila zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri, započela je i uspješna suradnja Veleposlanstva Španjolske u Hrvatskoj s Glazbenom školom u Varaždinu, koja je ove godine donijela prezentaciju božićnog CD-a i koncert učenika varaždinske Glazbene škole u Varaždinu u Zagrebu. Sinoć, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, nastupili su članovi Mješovitog i Djevojačkog zbora, Komornog vokalnog ansambla Glazbene škole u Varaždinu, Gudački orkestar, Combo band i Brass kvintet varaždinske Glazbene škole i solisti, a program je vodila Jana Haluza.
Izuzetna je čast zavrijediti povjerenje Veleposlanstva Španjolske u Hrvatskoj koje je izbralo Glazbenu školu u Varaždinu kao partnersku instituciju. Međusobna upoznavanja i izgradnja mostova između različitih kultura i naroda kao jamac bolje budućnosti moguća su na razne načine, a ovaj je projekt sigurno jedan od boljih. Ovaj projekt napravljen je uoči 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Španjolske, te je dokaz i simbol raznolikosti i širine aktualnih odnosa, koji puštaju korijenje na plodno tlo.

Čestitke svima koji su sudjelovali u ovom projektu, članovima Mješovitog zbora i Vokalnog komornog ansambla, Gudačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu, Combo bandu i Brass kvintetu nastavnika Glazbene škole u Varaždinu, solistima Tiji Pikija, Dori Pretković, Luciji Pavlović i Dorijanu Stipčiću., dirigentici Dada Ruža, Marku Prepeliću i Marinu Kereši.