Leonard Kobal

Protekli mjesec bio je posebno intenzivan za neumornog Leonarda Kobala, učenika 3.s u razredu Predraga Šanteka, prof. savjetnik. Tako je 21. svibnja je imao čast kao specijalni gost, nastupiti na svečanom završnom koncertu, Međunarodnog natjecanja za mlade pijaniste ‘Slavenski’, u Novom Sadu, kao jedan od pobjednika slovenskog državnog natjecanja, a na poziv predsjednice žirija Rite Kinka.
2. lipnja sudjelovao je kao mladi skladatelj na uglednom 6. međunarodnom natjecanju za mlade glazbenike, Oskar Rieding gdje je sa svojom skladbom osvojio Zlatnu plaketu i 2. nagradu (2.mjesto), koju je i izveo na svečanom završnom koncertu u kristalnoj dvorani Grand hotela Rogaška.

5.lipnja sudjelovao je na zahtjevnom natjecanju Tartini u Piranu, na kome je uz 1. nagradu, odlukom žirija osvojio i posebnu (novčanu) nagradu koju dodjeljuje Rotary club,a za najbolju izvedbu vlastite skladbe. U Piranu je također imao čast nastupiti na svečanom završnom koncertu u poznatom ‘Tartinijevom gledališču’. Proteklog vikenda aktivno je sudjelovao na seminaru, kojeg je osvojio kao jednu od nagrada natjecanja Temsig, te je u Ljubljani imao prilike raditi na novom programu s eminentnim pijanistom Rubenom Dalybaltayanom. Leonard planira nastavnu godinu završiti cjelovečernjim koncertom u sklopu Soboškega poletja, na koje je nakon brojnih uspjeha pozvan od organizatora, Općine Murska Sobota, a održat će ga u evangeličkoj crkvi Murska Sobota 30. lipnja.