Predavanje “Izazovi u nastavi 1 – kreiranje i upotreba suvremenih metoda i tehnika poučavanja” i “Suvremena instruktivna literatura u osnovnoj glazbenoj školi”

Na poziv Klavirskog odjela GU Elly Bašić u Zagrebu, naša kolegica Lea Šantek, prof. savjetnik, održala je 17. listopada predavanja “Izazovi u nastavi 1 – kreiranje i upotreba suvremenih metoda i tehnika poučavanja” i “Suvremena instruktivna literatura u osnovnoj glazbenoj školi” te radionicu s početnicima u kojoj je na pristupačan, metodički zanimljiv, zabavan i maštovit način dočarala čaroban svijet učenja sviranja klavira kroz najvažniju dječju aktivnost – igru.

Uz razne rekvizite poput pilates lopte, ping pong loptica, mini trampolina, toy piana, podnog klavira, balona i ostalih svakakvih metodički korisnih “igračaka” prezentirala je djelić svog dugogodišnjeg iskustva i rada s najmlađim uzrastom temeljenog na funkcionalnoj muzičkoj pedagogiji i osnovnim načelima njezine utemeljiteljice – Elly Bašić budući da je i sama završila srednju glazbenu školu upravo u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi legendarne profesorice klavira – Ljerke Čavić-Tomčik.