Gostovanje Veleposlanstva glazbenog majstorstva

Glazbena škola u Varaždinu 9. listopada 2019. godine ugostit će „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ u suradnji sa Veleposlanstvom Ruske Federacije. „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ jedinstveni je projekt Doma glazbe u Sankt-Peterburgu i „Rosatrudničestva”, koji se održava od 2012. godine, a uključuje nastupe mladih solista u Ruskima centrima znanosti i kulture u inozemstvu. U okviru proslave 190 godišnjice Glazbene škole, prošle je godine Glazbena škola u Varaždinu ugostila dvije talentirane ruske umjetnice, flautisticu Diljaru Tazijevu i pijanisticu Elizavetu Ukrainskaju koje su imale priliku svoj talent pokazati učenicima Glazbene škole u Varaždinu, a nakon toga i publici okupljenoj na koncertu. Ovog puta masterclass seminar u Glazbenoj školi, ali i koncert održat će talentirani mladi glazbenici, trubač Aleksej Ivanov i pijanist Alexander Bolotin, pod umjetničkim vodstvom ravnatelja Sankt- Peterburškog Doma muzike, narodnog umjetnika Rusije profesora Sergeja Roldugina.
Dom glazbe u Sankt-Peterburgu stvorilo je Ministarstvo kulture Ruske Federacije. Glavni cilj ove ustanove je razvoj klasične glazbe, očuvanje izvedbenih tradicija i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Glavna pozornost posvećena je studentima i diplomantima konzervatorija u dobi od 16 do 30 godina. Vodeći sudionici programa Doma glazbe postali su laureati prestižnih međunarodnih natjecanja i svoju karijeru nastavljaju u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta te predaju majstorske tečajeve sljedećoj generaciji mladih izvođača. Od 2012. godine u okviru projekta “Veleposlanstvo glazbenog majstorstva” održano je više od 200 koncerata u 43 zemlje svijeta: u Europi, Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi. Često koncerti ciklusa otvaraju Dane ruske kulture u raznim zemljama svijeta, a solisti Doma glazbe održavaju ne samo nastupe, nego i predaju majstorske seminare.
Na koncertu koji nas očekuje u srijedu, 9. listopada naći će se djela Chopina, Čajkovskog, Rahmanjinova, Enescua, Joliveta i Kettinga. Pozivamo Vas da nam se pridružite na koncertu u 19:00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. Ulaz je slobodan.
Veselimo se Vašem dolasku!