Koncert finalista međunarodnog natjecanja za mlade glazbenike Oskar Rieding

Međunarodno natjecanje mladih violinista Oskar Rieding namijenjeno je violinistima do 15. godina. Organizatori natjecanja ističu kako je primarni cilj natjecanja poduprijeti mlade i talentirane izvođače, ali ih isto tako i upoznati sa likom i djelom poznatog violinista i glazbenog pedagoga Oskara Riedinga. Finale ovog natjecanja održalo se u Celju, gradu koji je sam Oskar Rieding izabrao kao svoj dom nakon završetka svoje orkestralne karijere u opernoj kući u Budimpešti. Skladatelj je u Celju napisao i jedno od najviše izvođenih djela violinsko-pedagoškog programa, Koncert u h- molu, op.35.
Ove godine natjecanje Oskar Rieding održavalo se u disciplinama violina i komorna glazba, a među članovima žirija bila je i nastavnica Glazbene škole u Varaždinu Lidija Bobić, prof. violine. Prvenstvena zadaća natjecanja je poduprijeti mlade violiniste u njihovom glazbenom obrazovanju te ih povezati sa glazbom svjetski poznatog violinista Oskara Riedinga.
Ovog četvrtka, 17. listopada 2019. u 20.00 sati u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, održat će se koncert finalista međunarodnog natjecanja za mlade glazbenike Oskar Riedinga. Partneri ovog koncerta su Koncertni ured Varaždin, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Glazbena škola u Varaždinu.
Ulaz je slobodan.