Koncert Tjaše Šulc Dejanović u Glazbenoj školi u Varaždinu

U ponedjeljak 6. studenoga 2023. godine s početkom u 19.00 sati Glazbena škola u Varaždinu ugostit će slovensku pijanisticu Tjašu Šulc Dejanović koja će se varaždinskoj publici predstaviti sa programom na kojem će se naći djela F. Chopina, D. Pejačević i R. Schumana.
Tjaša Šulc Dejanović primila je brojna priznanja za umjetnička dostignuća te nagrade na raznim natjecanjima kao što su 1. nagrada (u višoj kategoriji), zlata plaketa i specijalna nagrada Glasbene Mladine Ljubljana na 27. Državnom natjecanju u Sloveniji – TEMSIG te 3. nagrada na 24. Državnom natjecanju u Sloveniji – TEMSIG, apsolutna pobjednica na Concorso Internazionale di Musica – Citta di Stresa, 1. nagrada na Concorso Musicale Europeo Citta di Moncalieri, 2.nagrada na 2nd Concours International de Piano Nikolai Rubinstein Paris, 2. nagrada na Concorso di Interpretazione Musicale- Genova, 3. nagrada na International Music Competition Citta di Pietra Ligure, 3. nagrada na Concorsi Internazionali di musica – Citta di Stresa.
Za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, publika ju je zapamtila po brojnim nastupima na koncertima u ciklusu Virtuoso te uz Virtuoso, za koje je primila odlične kritike. Primila je i Rektorovu nagradu za izvedbu Schumannovog klavirskog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom u Hrvatskom Glazbenom Zavodu – dirigent Maestro Pavle Dešpalj. Surađivala je i sa priznatim umjetnicima u komornim sastavima te tako svirala i sa kvartetom Porin u Maloj dvorani Lisinski u okviru njihove koncertne sezone, snimala je za HRT, gostovala na radijskim i TV kućama, svirala u orkestru SNG Maribor na raznim projektima kao što su bili Carmina Burana – 1.klavir, te projekt za Festival Maribor.
Ulaz na koncert je slobodan.