Međunarodno pjevačko natjecanje Hans Gabor Belvedere

Međunarodno pjevačko natjecanje “Hans Gabor Belvedere” jedno je od najvećih natjecanja mladih opernih pjevača u svijetu. Pjevačko natjecanje započelo je 1982. godine, što ga čini jednim od najpoznatijih pjevačkih natjecanja u svijetu. Međunarodne kvalifikacijske etape održavaju se svake godine na svim kontinentima i pružaju mladim, talentiranim opernim pjevačima najbolji pristup profesionalnom opernom svijetu. Finale natjecanja održat će se početkom lipnja ove godine u latvijskom gradu Jurmali. Kvalifikacijske etape održavaju se u više od 70 gradova diljem svijeta. Pjevače ocjenjuje žiri sastavljen od umjetnika i redatelja iz najprestižnijih svjetskih opernih kuća, uključujući Metropolitan Operu New York, Royal Opera House London, Teatro alla Scala Milano, Gran Teatre del Liceu Barcelona, operu Cape Town, Deutsche Oper Berlin.
Žiri natjecanja u završnim krugovima sastoji se isključivo od opernih i casting redatelja najprestižnijih opernih kuća, koji sudionicima dodjeljuju dodatne angažmane. Međunarodni medijski žiri u završnim krugovima dodjeljuje i dodatnu nagradu za medije.
Glazbena škola u Varaždinu već je petu godinu domaćin jedne od kvalifikacijskih etapa ovog pjevačkog natjecanja. Rok za prijavu je 22. travnja 2022. godine, a natjecanje će se održati 29. travnja 2022. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu. Ne propustite priliku prisustvovati audiciji za ovo prestižno pjevačko natjecanje.
U nastavku se nalazi link za registraciju i detaljne upute o sudjelovanju.
https://www.belvedere-competition.com/registration-and-conditions
Želimo vam svima mnogo uspjeha na audiciji i svakako se prijavite za sudjelovanje, još je samo 9 mjesta ostalo slobodno u Varaždinu.