Trio Two Plus One

Jedan u nizu koncerata u sklopu obilježavanja 190 godina od početka rada Glazbene škole u Varaždinu održat će se u ponedjeljak 3. prosinca u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Nastupit će trio Two Plus One, trio koji čine mlade glazbenice Maja M agdalenić Barić, Jelena Geček i Katarina Horvat.

Trio Two Plus One nastao je u jesen 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u sklopu kolegija „komorna glazba“, pod vodstvom izv. prof. art. Saše Nestorovića. Nakon samo 2 mjeseca suradnje djevojke bilježe zapažene koncerte i rezultate. Najviše se ističu: recital na 14. Senjskim koncertnim večerima, glazbeno- poetski recital povodom Mjeseca Matice hrvatske u Čakovcu , nastup na državnom natjecanju HDGPP-a u Opatiji gdje u prosincu 2011. osvajaju drugu nagradu. Nakon brojnih nastupa putevi im se nažalost razilaze, Jelena i Maja završavaju svoje školovanje na Muzičkoj akademiji i okreću se pedagoškom radu, dok Katarini preostaju još dvije godine studija. Fizički razdvojene, ali i dalje u kontaktu, glazbenice razmjenjuju ideje i želje za ponovnim okupljanjem.

U rano proljeće 2018. godine, povodom 190. obljetnice djelovanja Glazbene škole u Varaždinu, ukazala se prilika za ponovno okupljanje Tria. S obzirom da su glazbenice vezane za Glazbenu školu u Varaždinu, kako školovanjem tako i pedagoškim radom, odlučile su koncertom dati svoj doprinos u proslavi obljetnice.