Podij – Koncert Jurice Jurasića Kapuna

U petak, 17. studenoga 2023. godine koncert će održati Jurica Jurasić Kapun, bariton uz klavirsku pratnju Davida Vukovića.
Jurica Jurasić Kapun, bariton rodom iz Čakovca, stipendist je Opere u Astani (Kazahstan) i trenutno se usavršava u sklopu programa International Opera academy “Astana Opera”. Studij pjevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Vlatke Oršanić. Prije toga studirao je dva semestra na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Tijekom i nakon studija sudjelovao je na brojnim majstorskim tečajevima kod renomiranih pjevača kao što su Thomas Hampson, Melanie Diener, Krešimir Stražanac i drugi. Mladi bariton svoja je prva scenska iskustva stekao u baroknim operama Purcella i Pepuscha, a kasnije Mozarta i Masseneta te u izvedbama suvremenih djela. Njegov profesionalni debi bio je u Bizetovoj operi Carmen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Posljednjih se godina u domovini profilirao kao izvođač omiljen kod publike i kritičara, i to ne samo kao operni nego i koncertni solist s redovitim nastupima u hrvatskim kazalištima te brojnim nastupima s hrvatskim orkestrima (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar, Tamburaški orkestar i Zbor HRT-a, Dubrovački simfonijski orkestar) i s mladim hrvatskim pijanistima i ansamblima. Iako je do sad imao tek nekoliko nastupa u inozemstvu, neke valja posebno istaknuti, gala koncert sa Stuttgartskom filharmonijom i Thomasom Hampsonom, kao i nastupe na poznatom opernom festivalu u Savonlinni (Finska) te izvedba Mozartove opere Don Giovanni u Bečkom Musikvereinu. Usto je dobitnik raznih nagrada i priznanja na pjevačkim natjecanjima i u akademskim krugovima, što pokazuje da nije samo miljenik publike i kritike, već da ga kao izvođača cijene i vodeći stručnjaci i umjetnici glazbene scene. To uključuje dekanovu i više rektorovh nagrada te glavne i posebne nagrade na državnim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima.
Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani s početkom u 18.00 sati. Na programu su djela: L. van Beethovena, A. Berga, F. Poulenca, A. Schönberga i I. J. Skendera.