Dodjela posebnih nagrada i završni koncert 4. međunarodnog natjecanja puhača Varaždin Woodwind & Brass

Završnim koncertom i svečanom dodjelom nagrada završilo je 4. međunarodno natjecanje puhača Vraždin Woodwind & Brass i Woodwind & Brass Grand Prix. Na završnom koncertu mnogobrojna je publika još jednom dobila priliku čuti najbolju glazbu drvenih i limenih puhača prema ocjenama međunarodnog žirija, koji su ova četiri ponajbolja kandidata natjecanja odabrali između 600 kandidata iz devet zemalja.

Svakodnevno smo tako mogli uživati u nastupima najboljih mladih trubača, flautista, tubista, klarinetista, oboista, rogista, trombonista, fagotista, saksofonista i svirača eufonija koji su se od 8. do 17. travnja natjecali u Glazbenoj školi u Varaždinu. Laureat natjecanja Jan Mojzeš (Glazbeno učilište Elly Bašić) svojom je virtuoznošću na trubi na koncertu pokazao zašto ga je međunarodni žiri nesumnjivih pedagoških i izvođačkih autoriteta odabrao kao pobjednika natjecanja. Dobitnici posebnih nagrada natjecali su se u Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix kategoriji koja je namijenjena umjetnicima od 15 do 35 godine starosti. Matej Štih (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana) na trombonu i Iva Primorac (Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu) na flauti dobitnici su treće i druge nagrade, dok je flautistici Katarini Slavkovskoj (Janáčkova Akademie múzických umění v Brně, Slovačka) pripala prva nagrada Grand Prix djela natjecanja.
Sjajnom organizacijom ovog međunarodnog natjecanja Glazbena škola u Varaždinu još jednom je potvrdila svoj status jedne od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj i opravdala svoju 190. godišnju tradiciju.