Varaždin Flute Fest 2024.

Varaždin Flute Fest pruža priliku flautistima i ljubiteljima flaute da urone u inspirativan svijet ove predivne glazbene discipline. Kroz individualne satove, radionice o tehničkim vještinama, predavanja o životu orkestralnih glazbenika, raznom repertoaru za flautu, interpretaciji, baroknoj i suvremenoj improvizaciji, mentalnoj pripremi i zdravlju glazbenika, festival potiče flautiste da razvijaju svoje umjetničke sposobnosti u cjelini. Ova sveobuhvatna perspektiva potiče flautiste da hrabro pomiču vlastite granice, istražujući nove izražajne mogućnosti. Kroz raznolike procese i pristupe glazbi, mladim umjetnicima se pruža dublji uvid u raznolike kreativne puteve, potičući samoproučavanje koje je važno za kvalitetno vježbanje i otkrivanje vlastitog umjetničkog identiteta. Ovaj jedinstveni festival stvara prostor za autentičnost i originalnost, potičući osobni rast i kreativnost u izvedbama.

Varaždin Flute Fest, trodnevni je flautistički event koji nudi individualne satove s vrhunskim austrijskim umjetnikom, solo flautistom Bečkih simfoničara i profesorom flaute na Muzičkoj akademiji u Grazu, Erwinom Klambauerom, te satove s mladom umjetnicom barokne traverso flaute hrvatsko / talijanskom flautisticom baziranom u Baselu, Eleonorom Biščević. U tri dana festivala održat će sei razne popratne radionice, koncerti i predavanja koja šire pogled na flautistički repertoar, te nude pregršt ideja za svaki uzrast. Bilo da ste učenik, student, pedagog ili freelancer potičemo vas na sve
sadržaje, posebno aktivne satove kako bismo zajedno prerasli svaku nelagodu javnog istupanja.
Pridružite nam se na putu pomicanja vlastitih granica i dijeljenja raznolikih flautističkih procesa!

SUDJELOVANJE

Aktivni paket 1- 80€ (Uključena su dva individualna sata, jedan s Erwinom Klambauerom i jedan sat s Eleonorom Biščević ) te svi ostali programi.
Aktivni paket 2 – 60€ (Uključen je jedan individualni sat po izboru – Erwin Klambauer ili Eleonora Biščević ) te svi ostali programi.
Pasivna ulaznica 1 – 30€ (Pasivna ulaznica za profesore za sva 3 dana uključuje slušanje svih programa.).
Pasivna ulaznica 2 – 15€ (Pasivna ulaznica za profesore za jedan dan uključuje slušanje svih programa za odabrani dan.)
Učenicima i studentima je pasivna ulaznica za sve dane besplatna. Prijava nije potrebna.

Prijave će biti otvorene do 23.02.2024.