Close

26. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi

U organizaciji Glazbene škole Pavla Markovca održano je jedno od najzahtjevnijih međunarodnih pijanističkih natjecanja kod nas, kojeg je domaćin Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, Mladi virtuozi. Posebnost natjecanja je što je u svim kategorijama određen zahtjevni program, te jedna zadana etida, skladana ekskluzivno za spomenuto natjecanje. Ove godine etide je skladao Ivan Josip Skender.
U svakoj kategoriji dodjeljuje se najviše pet nagrada, ali samo ukoliko natjecatelji zadovolje stroge kriterije sedmeročlanog žirija sastavljenog od istaknutih pijanista i klavirskih pedagoga pod predsjedanjem cijenjenoga profesora Petera Eichera iz Njemačke.
U prvoj kategoriji, učenici Lee Šantek, prof. mentor; Ivan Juranko i Matej Ratković, učenici Lee Šantek, prof. mentor, osvojili su treću i četvrtu nagradu.
U izuzetno zahtjevnoj, četvrtoj kategoriji koja se odvijala u dvije etape, Marko Matajič, učenik Predraga Šanteka, prof. mentor, plasirao se na 2. mjesto te je osvojio Posebnu nagradu žirija za najbolju izvedbu zadane etide!
Marko je postignutim rezultatom izborio i nastup na završnoj Svečanosti podjele nagrada u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

16 02 2020- 26. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi – Zagreb – Hrvatska