Close

Klavirski

VODITELJ ODJELA

 

Ivana Godec – Vinceković

Rođena je u Varaždinu gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Srednju glazbenu školu klavira pohađala je u klasi Olimpije Vojvoda, prof.
Studij klavira nastavlja u dobi od 17 godina na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studirala je u klasama prof. Vladimira Krpana i prof. Đorđa Stanettija u čijoj je klasi s odličnim uspjehom diplomirala 1995. godine.
Usavršavala se radom s ruskim pedagozima Ljubov Timofeyevom i Naumom Starkmannom, te na majstorskim seminarima brojnih eminentnih pedagoga.
Nakon diplome zaposlila se u Glazbenoj školi u Varaždinu gdje je od 2006. godine voditeljica Odjela za klavir.
Predavačica je na studiju Glazba i mediji Sveučilišta Sjever, gdje radi od 2021. godine.
Njeni učenici redovito nastupaju na raznim koncertima i manifestacijama, sviraju kao solisti uz pratnju orkestra, održavaju solističke recitale, te upisuju visokoškolske glazbene institucije u zemlji i inozemstvu. Osvojili su čitav niz nagrada na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima.
I sama je dobitnica više nagrada, od Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine ( za koncerte Klavirskog dua Muzičke akademije, održane u Parizu i Zagrebu ), nagrade Tribine „Darko Lukić“ za najboljeg korepetitora 1996.g., nagrade za najuspješnijeg pedagoga ( Premio didattico ) međunarodnog pijanističkog natjecanja „ Pia Tebaldini“ u Brescii 2010.g., godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 2010.g., do godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnije nastavnike Republike Hrvatske 2021., 2022. i 2023. godine.
Agencija za odgoj i obrazovanje promovirala ju je 2014. godine u zvanje profesora mentora, a 2019. godine u zvanje profesora savjetnika.
Drži predavanja na stručnim skupovima, te aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih seminara, skupova i natjecanja.
2020.g. imenovana je voditeljicom Međužupanijskog stručnog vijeća za Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju.
Od njegova začetka 2015. godine tajnica je međunarodnog pijanističkog natjecanja „Memorijal Jurica Murai“ i „Murai Grand Prix“.
Djeluje kao članica prosudbenih sudova na međunarodnim pijanističkim natjecanjima.
Uz pedagošku, bavi se i koncertnom djelatnošću, te surađuje s umjetnicima raznih profila.
Autorica je slikovnice “Priča o Dani i Bašku”, objavljene 2018.g. u izdanju varaždinskog ogranka Matice hrvatske.