Close

Ravnatelj

Davor Matačić

Rođen je u Varaždinu. U ranoj mladosti upisuje Glazbenu školu u Varaždinu te počinje učiti klavir u klasi nastavnice Tatjane Majnarić. Paralelno je maturirao u Prvoj gimnaziji Varaždin (opći smjer) te u Glazbenoj školi u Varaždinu (glavni predmet klavir) u klasi profesorice Olimpije Vojvoda.
Na 29. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojio je 1. nagradu, a kao uspješan učenik predstavljao je Glazbenu školu u Varaždinu na HRT – u.
Muzičku akademiju u Zagrebu upisao je u klasi profesora Đorđa Stanettija u čijoj klasi je diplomirao s odličnim uspjehom 2002. godine.
Od brojnih koncerata ističu se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Festivalu sv. Marka u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu te koncert sa Zagrebačkim solistima na 34. Varaždinskim baroknim večerima.
Aktivno se usavršavao na brojnim majstorskim kursevima kod eminentnih glazbenih pedagoga kao što su R. Kehrer, S. Benda, L. Baranyay, K. Richter, K. H. Kämmerling i drugi. Snimao je za potrebe obrazovnog programa Hrvatske radiotelevizije.
Od 2002. zaposlen je u Glazbenoj školi u Varaždinu te je do sada kao pedagog i korepetitor postigao zapažene rezultate. Kao član žirija bio je angažiran na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, kao i na audiciji za prestižno natjecanje pjevača International Hans Gabor Belvedere Singing Competition održanom u Italiji.
Idejni je osnivač i predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodnog natjecanja puhača Varaždin Woodwind & Brass te Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix koje je nedugo nakon osnivanja postalo članom prestižnog udruženja pijanističkih natjecanja Alink – Argerich Foundation.
Poslijediplomski znanstveni studij Međunarodni odnosi na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu završio je obranom magistarskog rada pod naslovom Uloga UNESCO – a u međunarodnoj suradnji.
Član je Hrvatskog društva za Ujedinjene narode. Bio je polaznik UN – Akademije u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Veleposlanstva SAD – a u Republici Hrvatskoj.
Predavač je na studiju Glazba i mediji Sveučilišta Sjever, gdje radi od 2021. godine.
U nekoliko navrata je imenovan u Žiri Varaždinskih baroknih večeri, a u trećem je mandatu Festivalskog vijeća ovog najstarijeg europskog festivala posvećenoga baroknoj glazbi.
U rujnu 2018. godine primio je u ime Glazbene škole u Varaždinu Nagradu Varaždinske županije za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, a 2020. je primio istu nagradu za organizaciju izvedbe djela Carmina Burana skladatelja Carla Orffa. U svibnju 2022. godine sudjelovao je u programu Séjour culture kao dobitnik stipendije francuskog Ministarstva kulture i Maisons des Cultures du Monde.
Odlukom Njegovog Veličanstva kralja Španjolske Filipa VI., a povodom proslave 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Kraljevine Španjolske i Republike Hrvatske, odlikovan je redom Kraljice Izabele Katoličke za osobit doprinos na području promicanja međunarodne kulturne suradnje.