Close

Gudački

VODITELJ ODJELA

Lidija Bobić

Lidija Bobić rođena je u Varaždinu, gdje završava Srednju glazbenu školu. Školovanje nastavlja na Državnom Konzervatoriju „ Petar Iljič Čajkovski” u Kijevu, Ukrajina u klasi prof. Tarasa Pechenya koji je detaljno upoznaje s ruskom violinističkom školom i s radom profesora Jurija Jankeljejeviča i Abrama Jampolskog, najeminentnijih violinističkih pedagoga. Diplomirala je 1994. godine u klasi profesora Igora Andrijevskog. Čitavo vrijeme studija pohađa nastavu predpraktike (rad s djecom) kod poznatog ukrajinskog pedagoga Konstantina I. Tahtadžijeva, autora početnice, škole za violinu, zbornika etida i pjesama za djecu, a ujedno i jednog od vodećih profesora na školi za nadarenu djecu N. Lisjenko.
Upravo rad s djecom predškolske dobi bio je inspiracija da svoju buduću profesiju usmjeri na pedagoški rad. 1995. godine prima svoje prvo radno mjesto kao profesor violine u Glazbenoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu.
U Glazbenoj školi u Varaždinu počinje raditi 2007. godine i uz nastavu violine u Osnovnoj glazbenoj školi upisuje djecu predškolske dobi u „Malu školu violine”. Rad s djecom tog uzrasta pokazao je velike rezultate na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima. Sa svojim učenicima osvojila je brojne nagrade u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji i ostvarila zapažene nastupe s hrvatskim komornim ansamblima – Varaždinski komorni orkestar , Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački solisti. Njezini su učenici već više puta nastupili na renomiranom festivalu Varaždinske barokne večeri. Sudjelovala je u radu žirija na Regionalnom natjecanju HDGPP, te na Međunarodnim natjecanjima u Srbiji i Sloveniji.
Zajedno s prof. Goranom Končarom sudjelovala je u organizaciji natjecanja Franjo Krežma u Vinkovcima, a na poziv organizatora Musica Zagreb osmislila je 1. Međunarodno violinističko online natjecanje Ludmila Weiser kao hommage našoj prvoj hrvatskoj profesionalnoj violinistici.