Obavijesti

Glazbena škola u Varaždinu posvećena je predstavljanju najboljih u glazbi, pokazujući tako talente svojih učenika, ali i izvrsnih gostujućih umjetnika. Ova godina nije iznimka. Imamo veliku sezonu događaja za vas, koja se održava u okviru Glazbene škole u Varaždinu i gradu Varaždinu.
Glazbena škola u Varaždinu ove godine slavi 190. godišnjicu svojeg postojanja, a povodom godišnjice pripremljen je vrlo bogat i zanimljiv program proslave ovog vrijednog jubileja, koji sadržava brojne koncerte, izložbe, skupove tijekom cijele godine.
Obljetnička godina započela je koncertima profesora Škole koji su na taj način odlučili dati doprinos proslavi 190. godina Glazbene škole u Varaždinu. Kao vrhunac svakako treba istaknuti izvedbu „Genesis suite“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa, koju su na dva velika koncert zajedničkim snagama izveli učenici Glazbene škole iz Ravensburga i Glazbene škole iz Varaždina te na taj način potvrdili dugogodišnju uspješnu suradnju dviju škola.
Nastavak obljetničke godine započeo je open air koncertom nuSynergetic Orchestra i učenika Glazbene škole, bio je to još jedan koncert učenika i profesora Škole sa nuSynergetic Orchesta, ovog puta povodom proslave Dana Varaždinske županije. Svečanim nastup učenika Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar zatvorene su 48. Varaždinske barokne večeri, na kojima su još jednom učenici imali priliku pokazati svoj izniman talent.
Početkom nove školske godine započeti će i redovne produkcije svih odjela, a isto tako će se nastaviti i koncerti u povodu obljetnice Glazbene škole. Jesen će obilježiti koncerti profesora Škole koji svojim angažmanom daju doprinos proslavi obljetnice Glazbene škole u Varaždinu. Osim koncerata u studenom nas očekuje i znanstveni skup u organizaciji HAZU i Glazbene škole u Varaždinu kojim će se propitkivati što je to Glazbena škola dala sa znanstvenog aspekta, koji su to izazovi koji joj slijede što se tiče glazbenog obrazovanja, ali i same škole.
Kao vrhunac događanja u ovom drugom dijelu obljetničke godine najavljujemo Vam praizvedbu i premijeru mjuzikla „Glazba srca mog“ bivšeg učenika škole, skladatelja Ivana Josipa Skendera. Proslava će završiti otvorenjem retrospektivne izložbe „190 godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu“ u palači Sermage Gradskog muzeja Varaždin.

Ovo je samo mali broj programa koji Vas očekuju u školskoj godini 2018./2019.
Veselimo se Vašem dolasku!