Harmonika, orgulje i udaraljke

VODITELJ ODJELA

Kristijan Potočnjak

Rođen je u Čakovcu gdje je završio osnovnu glazbenu školu kod nastavnice Nade Barulek, a srednju u Mariboru u klasi prof. Slavka Magdića i prof. Valentine Bašnec.
Državnu akademiju “Gnjesinih” u Moskvi polazio je u klasi doc.prof. V.Muntijana i prof. V. Karolja. Na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu je proveo godinu dana u klasi prof. M.Elegarda, a diplomirao je 1998. god. u Puli u klasi doc. prof. V.Muntijana.
Stručno se usavršavao kod poznatih glazbenih pedagoga i izvođača: R.Tomić, P.Soave, A.Skliarov.
Dobitnik je nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.
1993. pobijedio je na Susretima harmonikaša u Puli u kategoriji Senior i predstavljao Republiku Hrvatsku na svjetskom trofeju harmonikaša u Portugalu gdje se plasira na 11.mjesto nakon drugog kruga natjecanja. Tijekom školovanja nastupa na zajedničkim i samostalnim koncertima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji.
Od 1999. radi kao profesor na Glazbenoj školi u Varaždinu, a od 2005. kao voditelj odjela za harmoniku.
Bavi se pedagoškim radom, organizacijom koncerata, seminara te sudjeluje u organizaciji državnih i međunarodnih natjecanja.
2016. pokreće natjecanje za harmoniku Accordion fest u Varaždinu.
Član je ocjenjivačkih komisija na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Njegovi učenici sudionici su domaćih i međunarodnih natjecanja na kojima ostvaruju zapažene rezultate među kojima su i prva mjesta na natjecanjima u Daruvaru, Križevcima, Slavonskom brodu, Beltincima, Novom mestu.