Close

Amadej Herzog

Amadej Herzog, (1985.) diplomirao je 2008. godine na Sveučilistu Jurja Dobrile u Puli u klasi izv.red.prof.Slavka Magdića. Iste godine upisuje postdiplomski studij na Royal Academy of Music u Londonu u klasi prof. Owena Murraya. Studij završava 2010. godine s posebnom diplomom „Dip RAM“
Kao solist i komorni glazbenik koncertirao je na brojnim glazbenim festivalima u prestižnim dvoranama kao što je Queen Elizabeth Hall, Birmingham Symphony Hall, Duke’s Hall, Slovenska filharmonija…

Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u Sloveniji, Hrvatskoj, UK, Njemačkoj i Italiji. Apsolutni je pobjednik prestižnog „RAM Club Prize“ u Londonu 2010. g. Za vanredne uspjehe na kulturnom području u Sloveniji, 2003. g. dodijeljena mu je diploma „Dr.Roman Klasinc“. Od Kraljevske akademije za glazbu dodijeljena mu je diploma »Regency Award« 2010. g., za posebna kulturna dostignuća za vrijeme studija u Londonu.
Ista akademija mu 2015. podjeljuje titulu pridruženog člana Kraljevske akademije. (Associate of Royal Academy of Music). Nastupa kao solist i u komornim ansamblima u Sloveniji i inozemstvu. (Velika Britanija, Njemačka, Grčka, Belgija, Italija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija). Sudjeluje sa Azalea ansamblom, London Sinfonietto (Velika Britanija), kompozitorima Sebastianom Rapacki-em (Švedska), Mariom Ferrarom (Brazil), gitaristom Fabriciom Mattosom (Brazil), čelistom Stjepanom Hauserom.
Svirao je s poznatim orkestrima kao što su „Birmingham Symphony Orchestra“ i „Mariinsky Theatre Orchestra“ s maestrom Valeriem Gergievom.

Praizveo je djela suvremenih kompozitora te londonskih premieri i snimao filmsku glazbu za radio-televiziju. Predavao je harmoniku i komornu igru na Muzičkoj akademiji u Puli, a trenutno radi na glazbenoj školi u Murski Soboti te sudjeluje sa kompozitorima širom svijeta u promociji novog, originalnog repertoara za harmoniku te afirmira harmoniku kao koncertni, klasični instrument.