Close

Gostovanje Glazbene škole iz Ravensburga u Varaždinu

Njemački grad Ravensburg i Varaždin veže dugogodišnje prijateljstvo, isto kao i njihove glazbene škole. Suradnja koja je započela Classic campom koji već nekoliko godina organizira Glazbena škola u Ravensburgu, a na kojem sudjeluju i učenici Glazbene škole u Varaždinu, prošle je godine iznjedrila i zajednički glazbeni projekt, izvedbu Genesis suite britanskog skladatelja Tolge Kashifa. Učenici i profesori zajedničkom su izvedbom višestavačne suite za simfonijski orkestar i zbor u Ravensburgu i Varaždinu oduševili sve prisutne.
Posljednjih dana Glazbena škola u Varaždinu bila je domaćin članovima JugendSINFONIEorchestra Glazbene škole iz Ravensburga. Mladi glazbenici ove su godine odlučili posjetiti svoje kolege iz Varaždina te Školi i građanima Varaždina pokloniti koncert. Članovima orkestra pridružili su se učenici puhačkog odjela Glazbene škole iz Varaždina te su još jednom pokazali da, i godinu dana nakon zajedničke suradnje, čine jednu kompaktnu cjelinu.
Nadahnutom interpretacijom pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera oduševili su sve prisutne u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. Duh zajedništva bio je prisutan u Glazbenoj školi u Varaždinu, a ravnatelj Glazbene škole iz Ravensburga Harald Hepner i profesor Nikola Novak, predstavnik Glazbene škole iz Varaždina, prije samog koncerta istaknuli su koliko ih veseli suradnja koju su glazbene škole ostvarile te kako se vesele budućim projektima. Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, Raymond Rojnik i voditeljica gudačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu, profesorica Dada Ruža nisu krili oduševljenje još jednom suradnjom sa Glazbenom školom iz Ravensburga te su istaknuli kako su učenici ovih glazbenih škola još jednom pokazali da kultura najbolje spaja te kako je svjetla budućnost suradnje između Varaždina i Ravensburga. Koncert JugendSINFONIEorchestra ostat će zapisan kao još jedna sjajna suradnja te zalog za nove zajedničke projekte koje ove glazbene škole planiraju.