Close

Klavirtualnica br. 12. 23./24.

8. svibnja 2024. godine u 18 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu održana je dvanaesta po redu “Klavirtualnica” – klavirska radionica. Ova radionica bila je posebna jer su pijanistima prvi put u goste došle oboistice Eva i Bruna, zajedno s njihovim profesorima Eminom Županić, mag. mus. i Markom Biškupom, mag. mus., korepetitorom. Osim što smo ih srdačno ugostili i pozdravili na početku programa, Eva i Bruna su prvi put u životu iskusile izlazak na pozornicu iz publike. To nas je potaknulo na kratak razgovor o tome trebamo li uvijek na pozornicu izlaziti „službeno“ iza orgulja ili možemo jedni drugima biti i publika i podrška u isto vrijeme.
Također, na ovoj radionici neke učenice su po drugi ili treći put javno svirale istu skladbu i primijetili smo da su je svirale puno bolje, slobodnije i sigurnije nego prvi ili drugi put pred publikom. To je potaknulo razgovor o tome da svatko od nas ima pravo na tzv. “bolji i lošiji dan”, odnosno manje ili više stresan dan, ali i na novu priliku. Svaki neugodan trenutak ili izazovan dan ne određuju nas ni kao osobu ni kao glazbenika. Kroz proces učenja, ponavljanjem, vježbom i puno javnih nastupa, svi napredujemo sve više.
Sudjelovale su učenice – Mia Herceg, 1.o., Louren Žmegač Sanchez, 2.o., Eva Kos, 3.o., Aurora Žabčić, 4.o., Jelena Kolačko, 4.o., Vita Martinčević, 5.o., Kaja Odak, 5.o., Bruna Jovan, 5.o., Klara Jambrošić Barnjak, 3.s., Petra Krajnik, 3.s. i Hana Široki, 4.s.
Mentori ove Klavirtualnice bile su Emina Županić, mag. mus., Helena Herman, mag. mus., Lea Šantek, prof. savjetnik te Marko Biškup, mag. mus.