Close

Klavirtualnica br. 8 23.-24.

13. ožujka 2024. godine u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu održana
je osma po redu “Klavirtualnica” – klavirska radionica.
Ova radionica bila je izuzetno zanimljiva i raskošna programom jer je održana u sklopu Erasmus + projekta pod nazivom „Sharing best practices in piano education“, u kojem su sudjelovali učenici i profesori naše škole zajedno s učenicima i profesorima iz naše prijateljske glazbene škole DMBUC „Ilija Nikolovski Luj“ iz Sjeverne Makedonije.

Osim što su se naši dragi gosti mogli upoznati s konceptom “Klavirtualnice, ovog puta posebnost je bila ta da je program izrađen nakonadno prema tablici u koju je svaki učenik nakon svog nastupa unio podatke. Na radionici smo ujedno imali priliku čuti kako sviraju učenici iz Glazbene škole DUMBUC. Također smo mogli porazgovarati o tome kako oni uče, rade i vježbaju, kakav je njihov kurikulum, plan i program, koji su im zahtjevi na prijamnim ispitima za osnovnu i srednju školu i sl. dok su oni saznali sve što ih je zanimalo o našoj osnovnoj i srednjoj školi te o projektima koje imamo. U sklopu Erasmus + projekta, učenici naše i makedonske škole surađivali su i svirali zajedno u različitim sastavima pa smo se tako dotaknuli i suradničkog učenja te učenja kroz iskustva drugih. Razgovarali smo o međusobnim sličnostima i razlikama, dijelili smo savjete te uživali u međusobnom druženju i muziciranju u jednoj spontanijoj i opuštenijoj atmosferi.

Nastupili su učenici:
Matej Zashovski, 2.s.
Petar Mitikj, 2.s.
Xhevrie Tule, 3.s.
Emanuel Sulemanoski, 3.s.
David Pavich, 4.s.
Milan Duchevski, 4.s.
Trajce Stankov, 4.s.

iz Glazbene škole u Makedoniji

te naši učenici:
Adam Rendić, 6.o.
Marcel Dodlek, 1.s.
Martin Antolović, 1.s.
Martin Domanovac, 1.s.
Ivan Juranko, 2.s.
Jan Borak, 2.s.
Emanuel Kontrec, 2.s.
Lucija Turk, 2.s.
Milan Oštrić, 2.s.
Petra Krajnik, 3.s.
Lucija Čehok, 4.s.

Čestitamo svim izvođačima, zahvaljujemo im na dolasku, razgovoru, mnogobrojnim savjetima i njihovim iskustvima. Puno smo naučili i zahvalni smo što smo imali priliku čuti i vidjeti rad druge glazbene škole. Zasigurno ćemo iskoristiti njihove ideje i savjete u našem glazbenom, ali ili osobnom razvoju. Veselimo se ponovnom susretu!