Close

Klavirtualnica – klavirska radionica br. 7

28. veljače 2024. godine u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu održana je sedma po redu “Klavirtualnica” – klavirska radionica u kojoj su sudjelovali učenici:

Sara Pozder, 1.o.

Matija Sajko, 5.o.

Paula Malbašić, 2.s.

Hana Široki, 4.s.

Lucija Čehok, 4.s.

Gošća ove radionice bila je Paula Malbašić, 2.s. koja nam se predstavila sa svojim temeljnim instrumentom – violončelom, uz klavirsku suradnju kolege Davida Vukovića, mag. mus. te mentorstvo profesora Zorana Resnika, mag. mus. Osim Paule, prvi put na radionici predstavio se i učenik Matija Sajko, 5.o. i njegov mentor profesor Marko Biškup, mag. mus. Na radionici su sudjelovale i Sara, 1.o. koja tek ulazi u svijet javnog nastupanja kao i Lucija i Hana koje za nekoliko mjeseci završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Tako smo na ovoj radionici imali prilike upoznati i slušati violončelo, a kroz razgovor na početku i na kraju radionice ponovili smo kako se dolazi na pozornicu, kako se lijepo i pravilno nakloniti, plješćemo li između stavaka sonate ili ne te kada plješćemo ako netko svira više skladbi zaredom. Također, razgovarali smo o tome kako se instrumenti razlikuju jedni od drugih te kako je svaki instrument lijep i poseban, ali i zahtjevan za sviranje svaki na svoj način te obilježili Dan ružičastih majica i rekli NE! nasilju. Čestitamo svim izvođačima i veselimo se sljedećem susretu!