Close

Mladi virtuozi 2024.

Na jubilarnom 30. izadnju Međunarodnog natjecanja (za pijaniste) “Mladi virtuozi”, i prema riječima predsjednika ocjenjivačkog suda glasovitog pijanista i pedagoga Rubena Dalibaltayana, “možda najjačem natjecanju u regiji (po kvaliteti natjecatelja i koje se odvija u više kategorija)”, održanom od 14. do 18. veljače 2024. godine u dvorani “Svetislav Stančić” Muzičke akademije u Zagrebu, sudjelovali su i učenici, tj. mladi virtuozi i iz naše škole: Filip Jaklin, 3.o. i Lucija Čehok, 4.s., oboje učenici u klasi nastavnice Lee Šantek, prof. savjetnik.

Na izrazito zahtjevnom natjecanju, u smislu traženih propozicija, programa, konkurencije, te strogog ocjenjivačkog suda u sastavu Ruben Dalibaltayan, Natalia Trull, Michael Davidov, Jelica Kuzmin i Florian Koltun naši učenici postigli su izvrsne rezultate:

  • Filip Jaklin, osvojio je III. nagradu (i 3. mjesto u poretku), srebrno priznanje (87.80 bodova), te je prisustvovao Svečanoj podjeli nagrada i Završnom koncertu natjecanja
  • Lucija Čehok, plasirala se u 2. etapu (finale) natjecanja gdje je zauzela 3. mjesto u poretku s osvojenih 69.60 bodova.