Close

Music, a bridge between people

“Music, a bridge between people” je projekt između glazbenih škola u istočnoj i zapadnoj Europi s ciljem izgradnje “mostova” među ljudima, kroz glazbenu praksu i dijeljenje vrijednosti i interesa. Projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje, kao i regije Emilia-Romagna i Regionalnog školskog ureda nastao je 2013.
Glavni cilj ovog projekta stvaranje je Mladog paneuropskog orkestra koji izvodi četiri koncerta. Nastup Mladog paneuropskog orkestra bavi se dvama repertoarima: klasičnom glazbom pod ravnanjem Žige Cerara uz pomoć Gioelea Sindone, potiče sudionike da prepoznaju zajedničku pozadinu znanja u kojoj mogu istaknuti posebnosti i različite tehnike naučene u svojim zemljama. Druga radionica, Achillea Succija, bavi se jazz improvizacijom, iskustvom koje dodatno potiče međusobno slušanje i poštovanje individualnih talenata zahvaljujući glazbenom dijalogu.
Planirani su sljedeći koncerti:

– 19. srpnja, Cesena – Rocca Malatestiana (Emilia-Romagna)
– 20. srpnja, Santa Sofia (Emilia-Romagna)
– 23. srpnja, Forlì – Arena San Domenico (Emilia-Romagna)
– 25. srpnja Piran, Slovenija

Ove godine projektu se priključila i Glazbena škola u Varaždinu te učenici Lucija Pavlović, Dora Strelec i Petar Mumlek sudjeluju u ovom projektu međunarodnog ljetnog kampa.