Close

Nagrada za životno djelo uručena je Dariji Hreljanović

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina povodom Dana grada i blagdana svetog Nikole održana je u utorak 6. prosinca 2022. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i gradonačelnik Neven Bosilj uručili su javna priznanja Grada Varaždina, a odlukom Gradskog vijeća Nagrada za životno djelo uručena je Dariji Hreljanović za dugogodišnji predani pedagoški rad i veliki doprinos na području glazbene kulture grada Varaždina te promicanju varaždinskih pjevačkih talenata.
Nagrada koja u svojem nazivu nosi sveobuhvatnu vrijednost djelovanja određenog pojedinca unutar našeg društva ove je godine dodijeljena osobi koja je iz temelja utjecala kako na živote talentiranih pojedinaca tako i na razvoj jedne od najeminentnijih umjetničko – obrazovnih institucija kao što je to Glazbena škola u Varaždinu. Darija Hreljanović je, kao rođena Sinjanka, nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu započela svoju umjetničku karijeru te je u kratkom vremenu ostvarila vrlo zapažene nastupe u koncertnim i opernim ulogama koje su joj bile povjerene. Sudbonosno zapošljavanje i preuzimanje pjevačke klase u Glazbenoj školi u Varaždinu usmjerilo je njezinu karijeru u pedagoškom smjeru, a 37 godišnji pedagoški rad podigao je generacije izvrsnih glazbenika koji u kontinuitetu promiču svoje ime, ali i ime Škole, Grada i Hrvatske. Gotovo nestvarno djeluje podatak da u svijetu ne postoji eminentniji operni teatar u kojemu ne nastupaju umjetnici čiju je sudbinu upravo odredila nevjerojatna lakoća „oblikovanja talenata“ koju posjeduje Darija Hreljanović. Sve su to redom istaknuti umjetnici čija bez kojih svijet danas ne može ostvarivati nove naslove i koncerte na svojim scenama.
To je rezultat životne misije Darije Hreljanović i na tome joj od srca čestitamo.
Svečanost su odličnim nastupom uveličali članovi ansambla nuSynergetic Orchestra sastavljen od profesora i učenika Glazbene škole u Varaždinu.