Close

Piano in the Sky 27.20.2021.

U sklopu projekta “Piano in the Sky”, 27.10.2021. putem Zoom platforme, održana je prva produkcija ove školske godine.

Suradnja je to Glazbene škole u Varaždinu i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, koja je započela u lockdown-u i nastavila se kroz cijelu prošlu godinu. Budući da su učenici izrazili želju da se ovo druženje nastavi i ove godine, nastavnice Lea Šantek, prof savjetnik i Svetlana Relić, prof. mentor, započele su ovogodišnji projekt s tematskom produkcijom “Ususret Halloweenu”.

Učenici su pripremili kvizove i prezentacije o činjenicama i povijesnim događajima koji su prethodili ovom amerikaniziranom prazniku, a roditelji i nastavnice su ih osim pljeskom podržali kolačima i prigodnim slasticama.
Skladbe koje su se izvodile bile su tematske, s idejom da se pred jesenske praznike okupe, zabave i ponešto nauče. Vodeći se porukom “javni nastupi se vježbaju javnim nastupanjem” voditeljice projekta potiču kritičko mišljenje i kolegijalnu podršku kroz glazbene i međupredmetne teme.

Halloween temom nastavnice su ukazale na nužnost tolerancije, prema onima koji obilježavaju ovaj praznik, kao i onima koji su protiv njega; jer, bez obzira u kojoj skupini jesmo, svima nam je to dragocjena prilika za javni nastup.

Piano in the Sky 1, 27.10.2021.