Close

Solistički koncert Filipa Jaklina

Na sam Svjetski dan glazbe, 21. lipnja 2024. godine, s početkom u 19 sati, u prepunoj Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, mladi 11-godišnji pijanist, i prema riječima naše ugledne muzikologinje dr. sc. Zdenke Weber “jedan posebno nadaren dječak”, Filip Jaklin, učenik 3. razreda osnovne glazbene škole u klasi Lee Šantek, prof. savjetnice, održao je svoj prvi solistički koncert. Na programu su se našla birana poznata djela pijanističke literature od baroka pa sve do 21. stoljeća, uključujući djelo našeg varaždinskog skladatelja Davora Bobića, koje je posvetio upravo Filipu. Posebna gošća na koncertu bila je mlada pijanistica i naša maturantica Lucija Čehok, također učenica u klasi prof. savjetnice Lee Šantek, koja je izvela Chopinovu Fantaziju u f-molu.
Za bis, Lucija je s Filipom, a zatim i sa svojom profesoricom, izvela dvije skladbe sa svojeg prvog solističkog koncerta, kojeg je održala također u 3. razredu osnovne glazbene škole. Kako je istaknula dr. sc. Zdenka Weber, bio je to jedan “neodoljivo lijep i dirljiv koncert za kraj školske godine i Svjetski dan glazbe” u “glazbenoj školi s dugogodišnjom tradicijom”.

Hvala mnogobrojnoj publici koja je došla podržati naše mlade talente. Od srca čestitamo našem Filipu na predivnom i izuzetno uspješnom koncertu.