Close

Varaždinsku Glazbenu školu posjetio ravnatelj škole School for Young Talent Jan van Bilsen

S obzirom na uspješnu suradnju Glazbene škole u Varaždinu i School for Young Talent iz Den Haaga koje započela Erasmus + projektom “Talentom do izvrsnosti – postajanje glazbenikom”, varaždinsku Glazbenu školu posjetio je ravnatelj partnerske škole iz Den Haaga. U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak upriličio je prijem za ravnatelja glazbene škole School for Young Talent koja djeluje u sklopu Kraljevskog konzervatorija u Haagu (Royal Conservatoire The Hague – Koninklijk Conservatorium).
Jan Van Bilsen jedan je od osnivača organizacije „Mladi glazbeni talenti u Europi“ (Young Music Talents in Europe), a upravo zahvaljujući njemu i suradnji putem Erasmus + projekta, član te prestižne organizacije postala je krajem prošle godine i Glazbena škola u Varaždinu. Time su se našli u prestižnom društvu glazbenih škola iz daleko većih gradova, među kojima su, uz Den Haag, Madrid, Berlin, Edinburg, Dublin, Barcelona, Helsinski i drugi, a svima je zajedničko što obrazuju djecu i mlade na visokoj razini prikladnoj za ulazak u visokoškolsko obrazovanje. Ravnateljem Davor Matačić i njegovi suradnici upoznali su ga sa radom varaždinske Glazbene škole, a imao je prilike posjetiti nekoliko sati individualne nastave i prisustvovati školskoj produkciji učenika Škole.
Na sastanku održanom sa umjetničkim ravnateljem Varaždinskih baroknih večeri Davorom Bobićem ravnatelji su razgovarali o potencijalnoj suradnji dviju glazbenih škola na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima.