Close

XII Chopin International Piano Competition

Svakim danom naši nas učenici uveseljavaju svojim iznimnim rezultatima u različitim područjima i raznovrsnim natjecanjima, a danas ponovno imamo divne vijesti!
Naime, Marko Matajič, učenik 4. razreda srednje glazbene škole, pod mentorstvom nastavnika Predraga Šanteka, prof. savjetnik je sudjelovao na eminentnom XII. Chopin International Piano Competition.
Marko se predstavio na jednom od najprestižnijih umjetničkih natjecanja kakvo je XII. Chopinovo pijanističko natjecanje u Hartfordu, u zajedničkoj organizaciji Poljsko – Američke Chopinove Fondacije.
Njegov trud i hrabrost su se opet isplatile, jer je među najmlađim kandidatima u visokoj, izuzetno zahtjevnoj “Young Artist” kategoriji, iznad svih očekivanja, nagrađen i 4. nagradom od strane renomiranog ocjenjivačkog suda.
Moramo naglasiti kako je ovdje riječ o pijanističkom natjecanju svjetske klase s vrijednim nagradama, od kojih nisu ni one novčane zanemarive, a na kojem je ove godine sudjelovalo preko 200 profesionalnih umjetnika/pijanista iz cijelog svijeta i s kojeg su također mnogi participirali i na samom Chopinovom natjecanju u Varšavi.
Zahvaljujući tako zapaženom iskoraku, našem mladom umjetniku Marku Matajiču su se zasigurno otvorila brojna vrata u pijanističkom svijetu.