Close

Darko Bageski

Darko Bageski stekao je glazbeno obrazovanje u Skopju, Makedonija u klasi profesorice Jane Penov i Zagrebu u klasi profesora Xhevdet Sahatxhija, a diplomirao je na Visokoj glazbenoj školi “Franz Liszt” u Weimaru u klasi prof. Jurgena Rosta. Školovanje je nastavio na poslijediplomskom studiju na Nacionalnom glazbenom konzervatoriju u Solunu u klasi profesora Gerharda Reichenbacha, a magistrirao je kod profesora Costasa Cotsiolisisa.
Održao je brojne koncerte i recitale u Njemačkoj, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Italiji, Švedskoj, Kini i SAD-u, te sudjelovao na seminarima i masterclass predavanjima sa svjetski poznatim gitaristima: Pavel Steidel, Thomas Miller Pering, Laura Young, Zoran Dukić, Aniello Desiderio, Nikita Koshkin, Ernesto Bitetti, Carlo Marchione, Oddair Assad.
Također djeluje kao solist s mnogim komornim orkestrima, kao i s Makedonskom filharmonijom. Uz brojne nagrade, dobio je i nagradu Udruge glazbenih i baletnih pedagoga Makedonije za uspješan dugogodišnji rad na polju pedagogije. Trenutno radi kao redoviti profesor gitare na Fakultetu glazbenih umjetnosti u Skopju. Također je umjetnički direktor Tremolo Guitar Festivala u Skopju, osnivač Ljetne akademije gitare u Ohridu i predsjednik Makedonske zajednice klasične gitare.