Close

Koncert “From talent to excellence”23.03.2022.

Za umjetničku školu kao što je varaždinska Glazbena škola suradnja na individualnoj razini pretpostavlja kontakte između rezidentnih nastavnika i njihovih kolega s različitih obrazovnih institucija i sveučilišta u zemlji i inozemstvu, kao i slobodnih umjetnika. Kako je Erasmus+ projekt Glazbene škole u Varaždinu “Talentom do izvrsnosti – postajanje glazbenikom” odobren od strane nacionalne agencije za mobilnost, 15 učenika viših razreda srednje glazbene škole u pratnji 2 nastavnika boravi u Den Haagu. Učenici varaždinske Glazbene škole u ovih će 15 dana tijekom svog boravka biti u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu “School for Young Talent” koja djeluje u sklopu institucije „Royal Conservatoire The Hague” – Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj.
Najstariji nizozemski konzervatoriji Royal Conservatoire The Hague, od samog svog osnutka, 1826. godine teži ka povezivanju tradicije i inovativnosti u kulturi i obrazovanju. Glazbeni je to institutu koji se desetljećima zalaže za najvišu kvalitetu u obrazovanju, na kojem su kao nastavnici zaposleni međunarodno poznati glazbenici. Ovom mobilnošću učenici Glazbene škole u Varaždinu dobit će uvid u glazbeno obrazovanje neke druge zemlje, upoznati se s novom kulturom, tradicijom i jezikom, stvoriti nova prijateljstva, ali i steći nove vještine i kompetencije važne za njihov muzički, ali i osobni razvoj.
U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj učenici ovih dviju institucije održat će zajednički koncert. Koncert će se održati 23. ožujka 2022. godine u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis s početkom u 19.00 sati.