Close

Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu u Den Haagu

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj učenici Glazbene škole u Varaždinu i učenici School for Young Talent ” koja djeluje u sklopu institucije „Royal Conservatoire The Hague” – Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj održali su koncert u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis. Na koncertu su bili prisutni predstavnici visokog diplomatskog zbora iz Ukrajine, Grčke, Gruzije, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Rumunjske i Kosova, kao i gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj.
15 učenika viših razreda srednje glazbene škole u Varaždinu u pratnji 2 nastavnika boravi u Den Haagu. Učenici su tokom svog boravka u Nizozemskoj bili u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu School for Young Talent te su tako stekli priliku upoznati se i sa nizozemskim obrazovnim sustavom. Vrlo je važno poticati ove načine komunikacije jer mogu brže dovesti do zajedničkog cilja – veće šanse i mogućnosti za učenike. Tako se kao prioritet redovito postavlja očuvanje visokih standarda u redovnom obrazovanju i obogaćivanje cjelokupnog obrazovnog procesa različitim oblicima suradnje.
Na radnom sastanku ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić i gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj susreli su se sa veleposlanicom Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj Dubravkom Plejić Marković i sa Tihom Dabac Golubić, prvom tajnicom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj gdje su razgovarali o uspostavljanju čvršćih veza Škole i Veleposlanstva, kao i mogućoj suradnji na projektima u skoroj budućnosti.