Close

Erwin Klambauer

Erwin Klambauer glavni je flautist Bečkog simfonijskog orkestra (Wiener Symphoniker) i profesor flaute na University of Performing Arts u Grazu / Institutu Oberschuetzen. Erwin Klambauer studirao je flautu i klavir na Sveučilištu Anton Bruckner u Linzu, a studij je nastavio na University of Music u Beču.
Dobitnik je važnih umjetničkih nagrada u suradnji s Orkestrom mladih Gustav-Mahler, Orkestrom mladih ujedinjene Europe i Cameratom Salzburg. Godine 1992. pridružio se scenskom orkestru Bečke državne opere, a od 1993. do 2013. bio je glavni flautist Simfonijskog orkestra Bečkog radija. Od 2014. godine je glavni flautist Bečkog simfonijskog orkestra (Wiener Symphoniker).
Kao solist, Erwin Klambauer nastupa u suradnji s različitim orkestrima u Austriji i inozemstvu. Njegov repertoar sastoji se od raznih stilova, uključujući barok i suvremenu glazbu. Brojne radijske, televizijske i CD ploče svjedoče o njegovom području rada kao solista. Nadalje, nastupa s pijanistom Reinholdom Puri-Jobijem, ansamblom „die reihe “, ansamblom „Kontrapunkte“i mnogim drugima. Od 2004. do 2008. Erwin Klambauer predavao je na Vienna Conservatory Private University. Često vodi masterclass radionice i seminare u Austriji i inozemstvu. Od 2008. profesor je flaute na University of Music and Performing Arts u Grazu/Oberschuetzen.