Close

Darko Bageski

Glazbena škola u Varaždinu u ponedjeljak 2. svibnja ugostit će makedonskog gitarista Darka Bageskog koji će se varaždinskoj publici predstaviti u na koncertu u 19.00 sati.
Darko Bageski glazbeno obrazovanje stekao je u Skoplju i Zagrebu, a diplomirao je na Višoj glazbenoj školi “Franz Liszt” u Weimaru. Školovanje je nastavio na poslijediplomskom studiju na Nacionalnom glazbenom konzervatoriju u Solunu, Grčka, u klasi prof. Gerhard Reichenbach, a magistrirao kod prof. Costas Cotsiolis.
Ostvario je mnoge koncerte i recitale u Njemačkoj, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Italiji, Švedskoj, Kini i SAD-u, te sudjelovao na seminarima i majstorskim tečajevima sa svjetski poznatim gitaristima, kao što su Pavel Steidel, Thomas Miller Pering, Laura Young, Zoran Dukić, Aniello Desiderio, Nikita Koshkin, Ernesto Bitetti, Carlo Marchione, Oddair Assad.
Djeluje i kao solist s mnogim komornim orkestrima, kao i s Makedonskom filharmonijom. Među brojnim nagradama dobio je i nagradu Udruge glazbenih i baletnih pedagoga Makedonije za uspješan dugogodišnji rad na području pedagogije.
Trenutno radi kao redoviti profesor gitare na Fakultetu likovnih umjetnosti-glazbe u Skoplju.
Također je umjetnički direktor Tremolo Guitar Festivala u Skoplju, osnivač Ljetne gitarističke akademije u Ohridu i predsjednik Zajednice makedonske klasične gitare.