Close

Državna smotra gitarista

Glazbena škola u Varaždinu organizira Državnu smotru gitarista u utorak i srijedu, 15. i 16. prosinca 2020. Na Smotri će, kao solisti ili kao članovi komornih ansambala, sudjelovati više od 100 mladih gitarista – učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola iz cijele Republike Hrvatske, koji su prethodno uspješno položili audiciju na svojoj glazbenoj školi.
Predsjednik organizacijskog odbora Državne smotre gitarista, Moreno Vinceković, prof. mentor ističe kako je ovo jedinstveni poduhvat u glazbenom školstvu Republike Hrvatske, jer će se po prvi puta cijela Državna smotra gitarista odvijati online, interaktivno, u realnom vremenu na platformi Zoom, te će, osim učenicima i njihovim nastavnicima biti dostupna i svim građanima.
U okviru Državne smotre gitarista bit će održano šest koncerata, svaki u trajanju od 90 minuta, a Smotru će prema procjenama organizatora u svakom trenutku pratiti više stotina ljudi – nastavnici, roditelji, rodbina i prijatelji izvođača, te zaljubljenici u klasičnu gitaru iz cijele zemlje. Državnu smotru otvorit će ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, mr. sc. Davor Matačić koji će se svim sudionicima obratiti i s nekoliko prigodnih riječi.
Pozivamo sve ljubitelje klasične gitare da podrže ovaj jedinstveni projekt i budu podrška našim mladim umjetnicima dolaskom na platformu Zoom, ID: 7978186565, Pass: 1234 u utorak i srijedu od 16.00 – 20.30 sati.