Close

Mjuzikl Glazba srca mog na Hrt 3

„Ovo je pravo glazbeno osvježenje kojim su učenici Glazbene škole u Varaždinu obogatili našu kulturnu scenu“.
Ovim riječima započinje najava emitiranja snimke izvedbe mjuzikla varaždinske Glazbene škole „Glazba srca mog“ na Hrvatskoj nacionalnoj televiziji. Učenice i učenici Glazbene škole u Varaždinu nedavno su u sklopu proslave obljetnice Škole učinili podvig koji će zlatnim slovima ostati upisan u dostignuća umjetničkog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Mjuzikl „Glazba srca mog“ uglednog dirigenta i kompozitora Ivana Josipa Skendera, ujedno i bivšeg učenika Škole, praizveden je 30. studenog 2018. u HNK u Varaždinu, a svjetla pozornice Zagrebačkog kazališta Komedija ugledao je 16. veljače 2020. Tom prilikom kamere Hrvatske radio televizije snimile su izvedbu ovog mjuzikla, a 8. i 11. siječnja 2021. godine mjuzikl će biti prikazan na trećem programu nacionalne televizije.
Učenici Glazbene škole u Varaždinu još su jednom dokazali svoj glazbeni talent izvedbom ovog mjuzikla i time opravdali riječi eminentnog kazališnog kritičara kojeg su oduševili svojim nastupom i koji je istaknuo kako su zaslužili barem jednu turneju po Hrvatskoj. Ravnatelj Davor Matačić i skladatelj Ivan Josip Skender ne kriju zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog projekta i što je učenicima varaždinske Glazbene škole pružena mogućnost da se predstave pred toliko širokom publikom. Ravnatelj Matačić istaknu je kako je iznimno sretan što je Hrvatska radio televizija prepoznala potencijal koji se krije u ovim mladim talentima te što će u nedjelju cijela Hrvatska imati prilike vidjeti mjuzikl.
Glazba srca mog mjuzikl je koji oduševljava na prvu, a glazba koju izvode učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu okupljeni u orkestar djeluje toliko profesionalno i uigrano, toliko da bi mogli zaključiti da i oni igraju jednu od glavnih uloga u ovom mjuziklu. Mjuzikl je pun poruka, od kojih su mnoge sadržane u stihovima. Ona posljednja, iz samog finala, govori sve, »… mogu ja to!«. Učenici Glazbene škole u Varaždinu daleko su nadišli tu polaznu točku, jer Glazba srca mog zasigurno više nije ono što je bila u početnom stadiju, mjuzikl u kojem nastupaju učenici. Izrasla je u mjuzikl koji se po maločemu razlikuje od profesionalnih glazbeno – scenskih predstava, a svi učenici Glazbene škole u Varaždinu bez problema pariraju profesionalnim glumcima i članovima orkestra.
Mjuzikl je premijerno prikazan u nedjelju 3. siječnja 2021. godine, a u slučaju da ste ga propustili, u petak 8. siječnja u 16.00 sati i ponedjeljak 11. siječnja 2021. u 11.00 imate novu priliku da uživate u ovom vrhunskom djelu talentiranih učenika Glazbene škole u Varaždinu. Podržite još jednom vrijedne učenike Glazbene škole u Varaždinu i nikako ne propustite ovaj izvanredan događaj.