Close

Klavirski recital Barbare Cvitanović

U ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine s početkom u 19.00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, klavirski recital će održati pijanistica Barbara Cvitanović. Ulaz na koncert je slobodan.

Barbara Cvitanović trenutno je studentica pete godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Srđana Čaldarovića, dok je četvrtu godinu studija provela na Erasmus+ razmjeni pohađajući Universität für Musik und darstellende Kunst Wien u razredu Anne Malikove. Paralelno pohađa preddiplomski studij računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
S osamnaest godina debitirala je kao solistica uz Zagrebačku filharmoniju i dirigenta Ivana Josipa Skendera u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a nastupila je i uz Zagrebačke soliste te uz festivalski Master Orchestra i dirigenta Sergia Baiettu u Veroni. Solističke nastupe broji u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj, Mađarskoj, Italiji i Srbiji te je kao komorna glazbenica u duu Assonance s violončelisticom Lucijom Pejković nastupila na 55. tribini Darko Lukić u Zagrebu.
Dobitnica je višestrukih prvih nagrada na državnim natjecanjima u kategorijama solista i komorne glazbe, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima Grand Prize Virtuoso u Rimu i Mladi Virtuozi u Zagrebu za koje je dobitnica Plakete grada Zagreba i drugih posebnih nagrada. Tijekom studija na Muzičkoj akademiji dodijeljene su joj Rektorova i Dekanova nagrada te je stipendistica grada Zagreba.
U srpnju 2019. usavršavala se na International Keyboard Institute & Festival-u u New Yorku gdje je radila s uglednim pijanistima, te je pohađala seminare Natalije Trull, Milane Chernyavske, Grigoryja Gruzmana, Massimiliana Ferratija, Manane Kandelaki. Komornu glazbu studirala je u razredima Pavla Zajceva, Julije Gubaidulline, Christophera Eggnera i Stefana Mendla.