Close

Klavirski trio Dubrovnik

U srijedu, 18. rujna 2019. s početkom u 19:00 sati u Glazbenoj školi u Varaždinu gostovat će klavirski trio Dubrovnik. Alberto Frka na klaviru, Vanda Đanić na violončelu i Loris Grubišić na violini izvest će djela Brune Bjelinskog, Antuna Sorkočevića i Marcela Tyberga.                                                         Klavirski trio Dubrovnik osnovan je 2008. godine kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva troje glazbenika, koji se mogu pohvaliti brojnim i raznovrsnim uspjesima u svojim samostalnim karijerama. Po mišljenju publike i kritike, trio se od prvog predstavljanja pokazao kao izuzetan spoj jakih individualnosti čiji zajednički umjetnički izričaj, sugestivnost i senzibilitet rezultiraju snažnim glazbenim doživljajem!
Već u prvoj sezoni djelovanja imali su vrlo uspješan nastup na Porečkom ljetu 2009. u Eufrazijevoj bazilici.
Između brojnih nastupa izdvaja se koncert u Pečuhu,gdje su s velikim uspjehom predstavili Hrvatsku na manifestaciji ‘Pečuh-europska prijestolnica kulture 2010’.
2013. predstavljali su Hrvatsku na Međunarodnoj konferenciji ESTA u Oxfordu sa djelima hrvatskih autora 20.st.
Repertoar tria pokriva sve stilove i razdoblja od baroka do suvremenih skladatelja preferirajući glazbu kasnog romantizma i 20.st. kao i mlađe generacije hrvatskih kompozitora od kojih su neki posvetili svoja djela Klavirskom triju Dubrovnik.
Za izdavačku kuću Croatia Records snimili su 2016. godine nosač zvuka s djelima Papandopula, Bjelinskog, Matza i Obradovića pod nazivom ‘Tango To Go’.
Klavirski trio Dubrovnik već 12 godina organizira i nastupa u ciklusu koncerata komorne glazbe na otoku Lopudu, ‘Lopudsko ljeto’, s umjetnicima iz Hrvatske i inozemstva.

Klavirski trio Dubrovik – program