Close

Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu na Varaždinskim baroknim večerima

Nastupiti uz orkestar tijekom školovanja, san je svakog učenika glazbene škole. Na audiciji izabranim učenicima Glazbene škole u Varaždinu, pružila se prilika da svoj talent i znanje pred festivalskom publikom pokažu na koncertu sa Varaždinskim komornim orkestrom na jubilarnim 50. Varaždinskim baroknim večerima.
Tako će se na koncertu u subotu, 26. rujna 2020. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, s početkom u 20.00 sati, predstaviti 17 mladih glazbenika. Matej Ratković, Dora Rebernik, Ivan Juranko, Petar Poljak i Lara Šac na klaviru, pjevači Klara Blažunaj, Maria Horvatić, Ema Kovačić, Darija Gazdek i Lovro Štefan , Tia Galić, Dora Strelec i Eva Barčot na gudačim instrumentima, Antonija Ferenčina, Ana-Maria Hrgar, Franjo Novak i Niko Božek sa puhačkog odjela Glazbene škole u Varaždinu, uspješno su uz pomoć svojih mentora položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz proslavljeni Varaždinski komorni orkestar. Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole u Varaždinu, a mladi glazbenici koji će se predstaviti, učenici su osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.
Tradicionalnim koncertom učenika uz Varaždinski komorni orkestar nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnja festivala sa jednom od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe.