Close

Koncert Zvjezdana Ružića u Glazbenoj školi u Varaždinu

Ponajbolji hrvatski jazz pijanist koji u svojoj karijeri broji pet Porina, šest strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije i četiri autorska albuma, te brojne nastupe na svjetskim i domaćim pozornicama Zvjezdan Ružić, gostovat će početkom rujna u Varaždinu na jedinstvenom koncertu u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu.
Zvjezdan Ružić, inovativni hrvatski pijanist i skladatelj, diplomirao je jazz-klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji. Uz svoje impresivne projekte, koji uključuju suradnje s istaknutim glazbenicima hrvatske jazz, klasične i pop-rock scene kao i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je za svoj treći autorski album osvojio dva Porina, za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu. Nakon tri albuma objavljena u suradnji s njegovim sekstetom, četvrti Pianotron – Zvjezdan Ružić: Delightful F, prvi je solo projekt tog višestruko nagrađivanog glazbenika.
Pianotron je posljednji u nizu njegovih projekata, a koji je, kako mladi pijanist ističe, nastao kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Već se u samom nazivu kriju instrumenti na kojima su stvarane skladbe njegova posljednjeg albuma i prvog solo projekta, koncertni klavir i mellotron. S jednom rukom na klaviru, a drugom na sintisajzeru koji su proslavili Beatlesi, Zvjezdan Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas.
Sljedeća jedinstvena pozornica u nizu tako je ona u dvorištu Glazbene škole u Varaždinu gdje varaždinsku publiku čeka fascinantna Ružićeva izvedba projekta „Pianotron“. Ne propustite priliku prisustvovati ovoj glazbenoj poslastici u petak, 4. rujna 2020. s početkom u 19:30 sati. Ulazak na koncert je s dvorišne strane Glazbene škole u Varaždinu. S obzirom na postojeće epidemiološke mjere broj posjetitelja je ograničen, a u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.