Close

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix

Glazbena škola u Varaždinu organizator je Međunarodnog natjecanja pijanista – Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix. Međunarodno natjecanje pijanista podijeljeno je u dva dijela koja imenom hrvatskog pijanista, akademika Jurice Muraia i imenom organizatora, Glazbene škole u Varaždinu, čine jednu cjelinu. Glazbena škola u Varaždinu osnovala je ovo natjecanje sa ciljem razvoja umjetničkog talenta učenika, mladih profesionalnih glazbenika, promicanja međunarodne kulturne suradnje, kako bi potaknula zanimanje za klavir i glazbu općenito te pružila platformu za predstavljanje izvanrednih pijanista iz cijelog svijeta. S izrazito visokom kvalitetom organizacije, sve većim brojem sudionika svake godine i međunarodnim izborom članova žirija, Natjecanje je postalo privlačno za brojne natjecatelje širom svijeta, steklo je velik ugled i postalo članom Alink-Argerich fondacije.

Memorijal Jurica Murai namijenjen je mladim pijanistima do 19 godina starosti. Natjecatelji se natječu u šest kategorija koje se određuju prema starosti kandidata na dan početka natjecanja. Murai Grand Prix ( Velika nagrada Murai ) natjecanje je namijenjeno pijanistima, umjetnicima od 17 do 32 godine starosti. Natjecatelji se natječu u jedinstvenoj kategoriji. Dob natjecatelja, 17 do 32 godine, određuje se prema starosti kandidata na dan početka natjecanja. Natjecanje u ovoj kategoriji se odvija u dvije etape.

Šesto izdanje Memorijala Jurica Murai i Murai Grand Prix održat će se od 18. travnja do 23. travnja 2024. godine!. Prijave na natjecanje biti će moguće do 15. ožujka 2024. godine!

https://app2.pamusflow.com/view/prijavnica_murai_2024.php