Close

MoNo Guitar Duo

Youngmasters Samobor po prvi puta gostuje u Varaždinu, a predstavit će nam Duo MoNo, gitaristički duo koji dolazi iz Rima. Svojim sjajnim nastupom na natjecanju Ida Presti osvojili su drugu nagradu i ovaj nagradni recital.
Duo MoNo osnovali su 2017. talijanski gitarist Giuseppe Molino i poljska gitaristica Anna Krystyna Nowicka. Poznanstvo im seže još u 2010. kada su se upoznali na seminaru Domenica Ascionea na Konzervatoriju Santa Cecilia u Rimu. Individualno izgrađeni gitaristi s ostvarenim uspjesima na međunarodnim natjecanjima udružili su snage u umjetničkoj viziji temeljenoj na interpretativnom istraživanju opernih i instrumentalnih djela talijanskih i poljskih skladatelja. Cilj im je proširivanje repertoara za gitaristički duo, čemu doprinose i vlastitim transkripcijama. Među brojnim nastupima ističe se onaj ispred rimskog Auditorija Santa Cecilia, gdje su izvodili vlastite transkripcije Rossinijevih uvertira. Recentni uspjesi uključuju i prve nagrade u kategoriji komornog muziciranja na natjecanjima u Italiji: 18. Međunarodnom natjecanju u Caserti i 28. Ibla Grand Prize. U travnju 2020. pokrenuli su međunarodni online glazbeni projekt #Vivaldi93vsCovid19 promovirajući solidarnost i jedinstvo glazbenika u vrijeme pandemije koronavirusa diljem svijeta.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u ponedjeljak 30. kolovoza s početkom u 19.30 sati,  a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ograničen je broj posjetitelja. Ulaz na koncert je slobodan.