Close

Music Bus – radionica suvremene glazbe

„Music Bus“, radionica je vođena od strane članova S/UMAS ansambla kroz koju ćemo postepeno upoznati učenike s osnovama suvremene glazbe. Poticanje na razmišljanje izvan okvira i umjetnička sloboda ključne su komponente ove radionice.
“Music Bus” uključuje demonstraciju suvremenih tehnika instrumenata, osnove soundpaintinga (slikanja zvukom dogovorenim znakovima gdje učenici imaju priliku postati “slikari”), sviranje “open score” kompozicija, izradu improviziranih instrumenata i slobodnu improvizaciju u različitim sastavima. Na ovoj se radionici razvija tehnika međusobnog slušanja, osvještavanja ideja i interpretacija suvremene glazbe te se ruše dosad odebljani okviri onog što se smije, a što ne smije u glazbi.
Plan ove radionice je kroz tri dana učenike svih uzrasta, neovisno o instrumentu, upoznati s osnovama suvremene glazbe i njenih tehnika grupnim vježbama u većim i manjim sastavima. Ovisno o uzrastu prilagodit ćemo trajanje predavanja i proba. Na kraju seminara učenici će nastupiti na završnom koncertu zajedno s ansamblom S/UMAS koji će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani 17. studenoga s početkom u 16.00 sati.