Close

Praizvedba mjuzikla “Glazba srca mog”

„ U Glazbenoj školi priprema se nešto nesvakidašnje. Ravnateljica škole odlučila je u školu dovesti čuvenog glazbenog umjetnika koji će u školi postaviti mjuzikl. Svi su se učenici spremno prijavili na audiciju i tako započinje priča o Sari, Lukasu, Filipu, Dini i njihovim prijateljima.“

Ovako bismo u kratkim crtama mogli opisati početak mjuzikla „Glazba srca mog“ nastalog u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Mjuzikl bivšeg učenika Glazbene škole, skladatelja Ivana Josipa Skendera posvećen je 190. obljetnici Glazbene škole u Varaždinu. Režiju mjuzikla potpisuje Marina Pejnović, a libreto Marijana Nola.

Još nas nekoliko dana očekuje do svjetske premijere mjuzikla na kojem su mladi glazbenici, učenici Glazbene škole u Varaždinu, vrijedno radili proteklih mjeseci. Barbara Rocco i Robert Plemić iz Varaždinskog kazališta te Ivan Čuić iz Kazališta Komedija iskusniji su dio glumačke postave mjuzikla koji su talentiranim učenicima Glazbene škole u Varaždinu svojim savjetima pomogli u svakodnevnim probama i pripremama za mjuzikl.

Mjuzikl će biti praizveden 30. studenoga 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 19:30 sati

.