Close

Predstavljanje Početnice za violinu

Projekt izdavanja početnice za Malu školu violine nastao je na inicijativu nastavnice Lidije Bobić koja dugi niz godina uspješno provodi ovaj predškolski program s obzirom da za isti ne postoje udžbenici ni pripremna literatura. Početnica za violinu interaktivna je zbirka nastala u vremenskom razdoblju od punih 27 godina, što ukazuje na kontinuirano dugogodišnje promišljanje autorice s namjerom da se kroz suvremen, zanimljiv, profesionalan i metodičan pedagoški rad, nadasve složen instrument približi najmlađim polaznicima.
Početnica za violinu temelji se na dječjim pjesmama Stanislava Femenića za koje je glazbu komponirao Davor Bobić, a ilustracije su djelo akademskog slikara Dražena Jerabeka, uz recenzije eminentnih pedagoga, profesorice Bogdane Pivnenko sa Kijevskog konzervatorija , profesora Goranu Končara i profesora Anđelka Krpana sa Muzičke akademije u Zagrebu i profesora Nenada Merlea iz glazbene škole Pavla Markovca.
Početnica je izdana u nakladi Glazbene škole u Varaždinu pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Varaždinske županije. Predškolski programi Glazbene škole u Varaždinu namijenjeni su prvenstveno djeci od 4 do 7 godina, iako se u slučaju izuzetne nadarenosti i motivacije, upisuju i djeca mlađe dobi. Cilj poduke predškolskih programa je približavanje glazbe djeci, poticanje kreativnosti i produktivnosti, upoznavanje s instrumentom u što ranijoj dobi. U pedagoškom smislu, izazov je motivirati djecu te je svaka pomoć kvalitetnog udžbenika i više nego dobrodošla. Vjerujemo da će ova specifična i posebna početnica biti uvelike od pomoći nastavnicima violine ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

Knjiga će biti predstavljena u utorak, 7. veljače u 18.00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.