Close

Projekt „3 dana za 100 godina budućnosti“ u izboru za najbolji svjetski projekt sudjelovanja građana, podržite projekt i Glazbenu školu

Projekt Varaždinske županije „Participativno planiranje za revitalizaciju Glazbene škole Varaždin – 3 dana za 100 godina budućnosti” odabran je među 50 projekta iz 16 zemalja svijeta od strane Međunarodnog opservatorija participativne demokracije, koji bira najbolje prakse na temu građanske participacije u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Ova se nagrada dodjeljuje kako bi se prepoznala inovativna iskustva i javne politike na temu sudjelovanja građana, demokratskih inovacija i otvorene vlasti. Nositelj projekta je Varaždinska županija, a provodi ga Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s međunarodnim stručnjacima u planiranju škola te uz podršku lokalne Udruge nuSynergetic.

Do 31. svibnja projekt možete podržati registracijom na službenim internetskim stranicama PARTICIPATE IOPD platforme https://participate.oidp.net/users/sign_up. Potom treba odabrati projekt „Participatory Planning for revitalization of the Varaždin School of Music – “3 days for a 100 years of future“ i podržati ga putem gumba support. Dvadeset prijedloga koji dobiju najviše glasova, ulaze u završnu fazu gdje ih ocjenjuje stručni žiri.

Rekonstrukcija i dogradnja Glazbene škole u Varaždinu te uspostava konzervatorija kao dodiplomskog studija Sveučilišta Sjever u suradnji s Glazbenom školom najveći je među novim EU projektima Varaždinske županije u obrazovanju, vrijedan 100 milijuna kuna.