Close

Susreti violinista Dora Kukec

Susreti violinista Dora Kukec održavaju se u Glazbenoj školi u sjećanje na prerano preminulu učenicu varaždinske Glazbene škole Doru Kukec. Vikend je bio rezerviran za masterclass predavanja iz violine, a u ponedjeljak i utorak očekuju nas dva koncerta.
U ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine s početkom u 19.00 sati koncert će održati eminentna violinistica, počasna umjetnica Ukrajine, Bogdana Pivnenko, uz klavirsku pratnju pijanista Davida Vukovića. Sjećanje na Doru, matineja violinista na kojoj će se učenicima Glazbene škole u Varaždinu pridružiti učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba, održat će se u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 12.00 sati.
Bogdana Pivnenko pročelnica je Odsjeka za violinu, profesorica na Nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Ukrajini, članica njezina akademskog vijeća i profesorica na Kijevskom državnom glazbenom liceju Lysenko. Bogdana Pivnenko nastupala je kao solistica s vodećim ukrajinskim orkestrima i predstavljala ukrajinsku glazbu diljem svijeta, uključujući Philharmonie Berlin, Weill Hall u Carnegie Hallu, Palau de la Musica Catalana, Međunarodni festival mladih i glazbe u Beču (Grand prix), Berliner Festspiele MaerzMusik, Europaisches Klassik Festival, ‘Kyiv Music Fest’, Varšavska jesen, ‘Nostalgija’, Festival na Malti. Redovito sudjeluje u premijernim izvedbama djela suvremenih ukrajinskih skladatelja. Zajedno sa skladateljem predstavila je autorski program ‘Melodije trenutaka’ Valentina Silvetrova. Autorica je i producentica ‘Antologije suvremene ukrajinske glazbe’ 11C (11 CD-a glazbe ukrajinskih skladatelja M. Skoryka, V. Silvestrova, E. Stankovicha, V. Zubytskog, Z. Almashija, I. Shcherbakova, O. Levkoviča).
David Vuković klavir je diplomirao 2021. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đorđa Stanettija s najvećom pohvalom (summa cum laude), a akademsku godinu 2018./19. proveo je na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u Beču u klasi prof. Doris Adam kao stipendista Erasmus+ programa. David kao komorni glazbenik redovito surađuje s različitim instrumentalnim i vokalnim glazbenicima te je ostvario više studijskih snimanja za arhivu HRT-a, a komornim muziciranjem se intenzivno počeo baviti za vrijeme studija, ponajviše kao član sastava Trio Eusebius (uz violinisticu Evu Šulić Brajčić i violončelisticu Tonku Javorović), osnovanog 2017. pod vodstvom prof. Pavla Zajceva, s kojim je ostvario značajan uspjeh pobjedama na natjecanjima Papandopulo, Ferdo Livadić i Darko Lukić, te zapažene nastupe na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Osorskih glazbenih večeri, Samoborske glazbene jeseni, Muzičkog biennala Zagreb, Festivala hrvatske glazbe u Beču, Večeri na Griču, Glazbenih večeri u Sv. Donatu, Korkyra Baroque Festivala, komornog ciklusa Narodnog doma Maribor, Festivala komorne glazbe “Ostinato“ u Omišu, Festivala “BEETHOVENplus” u Zagrebu, Festivala glazbena Rijeka.