Close

Two friends – two pianos

Posljednji u nizu koncerata povodom proslave 190 obljetnice Glazbene škole u Varaždinu očekuje nas u utorak, 4. prosinca 2018. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:00 sati. Pijanisti i profesori Glazbene škole u Varaždinu, Danijel Ljubić i Danijel Oto koncertom će dati svoj poklon Školi povodom njene obljetnice. Na programu će se naći djela J. Brahmsa, C. Debussya i Franza Schuberta.
Danijel Ljubić srednju je glazbenu školu u Varaždinu završio u klasi profesorice Olimpije Vojvoda, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je u klasi profesora Vladimira Krpana te je svojim diplomskim koncertom potvrdio odličan uspjeh, umjetnički dojam izrazite koncertne dispozicije i ogromne stvaralačke energije. Nakon diplome završio je magisterij kod prof. Franca Scale na Muzičkoj akademiji u Pinerolu u Italiji i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Vladimira Krpana. Održao je brojne recitale u zemlji i inozemstvu. Na 34. Varaždinskim baroknim večerima nastupio je sa Zagrebačkim solistima kao 1. klavir u Bachovu koncertu za 4 klavira i gudače u a-molu, uz odlične kritike za nastup. Od 2004. godine do danas zaposlen je kao profesor klavira, komorne glazbe i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. Učenici iz njegove klase s uspjehom upisuju ugledne muzičke akademije u Hrvatskoj i inozemstvu, često sudjeluju na seminarima uglednih profesora, koncertima s Varaždinskim komornim orkestrom, Festivalu mladih pijanista, te osvajaju brojne nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Danijel Oto učenje klavira započinje tek sa 12 godina. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, a Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana, gdje je diplomirao s najvišim ocjenama 2009. godine. Redovito se usavršava na klavirskim seminarima i seminarima komorne glazbe kod mnogih eminentnih pedagoga. Kao korepetitor surađivao je s mnogim renomiranim umjetnicima među kojima je i poznati danski trombonist Carsten Svanberg, nastupao s Varaždinskim komornim orkestrom. Redovito je angažiran kao službeni korepetitor međunarodnih natjecanja. Redoviti je član ocjenjivačkog suda na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pedagoškim radom bavi se od 2008. godine, a trenutno radi kao profesor klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. Član je EPTE i Hrvatske glazbene mladeži.