Close

“Veleposlanstvo glazbenog majstorstva” u Glazbenoj školi u Varaždinu

Glazbena škola u Varaždinu 14. studenog 2018. ugostit će „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ u suradnji sa Veleposlanstvom Ruske Federacije. „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“ jedinstveni je projekt Doma glazbe u Sankt-Peterburgu i „Rosatrudničestva”, koji se održava od 2012. godine, a uključuje nastupe mladih solista u Ruskima centrima znanosti i kulture u inozemstvu. Tim povodom održat će se masterclass seminar u Glazbenoj školi, ali i koncert dviju talentiranih mladih glazbenica, flautistice Diljare Tazijeve i pijanistice Elzavete Ukrainskaje pod umjetničkim vodstvom ravnatelja Sankt- Peterburškog Doma muzike, narodnog umjetnika Rusije profesora Sergeja Roldugina.
Dom glazbe u Sankt-Peterburgu stvorilo je Ministarstvo kulture Ruske Federacije. Glavni cilj ove ustanove je razvoj klasične glazbe, očuvanje izvedbenih tradicija i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Glavna pozornost posvećena je studentima i diplomantima konzervatorija u dobi od 16 do 30 godina – solistima orkestralnih specijalnosti. Sudionicima svojih programa nude nastupe na najboljim koncertnim prostorima, obuku na majstorskim tečajevima izvrsnih majstora, suradnju sa simfonijskim orkestrom, a sve ove mogućnosti besplatne su za mlade glazbenike. Vodeći sudionici programa Doma glazbe postali su laureati prestižnih međunarodnih natjecanja i svoju karijeru nastavljaju u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta te predaju majstorske tečajeve sljedećoj generaciji mladih izvođača. Od 2012. godine u okviru projekta “Veleposlanstvo glazbenog majstorstva” održano je više od 200 koncerata u 43 zemlje svijeta: u Europi, Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi. Često koncerti ciklusa otvaraju Dane ruske kulture u raznim zemljama svijeta, a solisti Doma glazbe održavaju ne samo nastupe, nego i predaju otvorene lekcije.
Na koncertu koji nas očekuje u srijedu, 14. studenog naći će se djela Scarlattija, Chopina, Debussya, Karg-Elerta, Prokofieva, Blumenfelda i Espasa. Pozivamo Vas da nam se pridružite na koncertu u 19:00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.
Veselimo se Vašem dolasku!

Veleposlanstvo glazbenog majstorstva