Close

Zagrebački mladi filharmoničari

U suradnji Hrvatske glazbene mladeži i Glazbene škole u Varaždinu, a uz potporu Varaždinske biskupije i Koncertnog ureda Varaždin, Varaždin će po prvi puta ugostiti Zagrebačke mlade filharmoničare. Po ravnanjem maestra Tončija Bilića varaždinskoj će se publici predstaviti mladi glazbeni talenti.
Uz orkestar, ovog će se puta predstavit četiri mlada glazbenika razne dobi. Maturantica Glazbene škole Pavla Markovca Nikolina Csiffary na flauti, učenica 3. razreda Glazbenog učilišta Elly Bašić Klara Beck na oboi, student prve godine Muzičke akademije u Zagrebu Hrvoje Grah na rogu, te dobitnica nagrade HGM za najboljeg mladog glazbenika Ivo Vuljević u 2016. Katarina Kutnar na violini. Svi članovi okušat će se kao orkestralna podrška solistima, te se zajednički predstaviti kao ansambl u mladenačkoj i izazovnoj četvrtoj Beethovenovoj simfoniji. Orkestar će kao koncertni majstor predvoditi prvi violinist Zagrebačkog kvarteta Martin Krpan. Na programu će se naći djela C.W. Glücka, V. Bellinia, W.A. Mozarta, C. Saint – Saëns, L. van Beethovena.
Koncert će se održati u varaždinskoj Katedrali u ponedjeljak 04. listopada s početkom u 20.00 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ograničen je broj posjetitelja. Ulaz na koncert je slobodan.